Kom de rust

opzoeken in Nuth

Welkom bij het zuidelijkste Gildepuntje!

Er kan er maar één de kleinste zijn. En van de Gilde-opleidinglocaties is dat Nuth. Maar Nuth is niet alleen het kleinst. Het ligt ook het meest zuidelijk. Dicht bij steden als Heerlen en Sittard-Geleen. Zo is het kleine Nuth het knusse middelpunt van bruisende gezelligheid.  

Binnen een half uur sta je in Duitsland. In de stad. Aan de curryworst.

De vestiging in Nuth

Gilde Technische School

Thermiekstraat

Thermiekstraat 4a | 6361 HB | Nuth

Nuth - Thermiekstraat (ATTC)

Klein, maar fijn

Nuth is een typisch gezellig Limburgs dorp. In de gemeente wonen slechts 15.000 inwoners. En dat heeft zo zijn voordelen. In de plaatselijke kroegen kom je altijd wel een bekende tegen. Daarnaast liggen alle basisvoorzieningen binnen handbereik. Denk aan supermarkten, sportcentra en eetgelegenheden. Geen kleffe boterhammen die al de halve dag in je tas zitten. In de pauze ga jij erop uit om een verse lunch bij elkaar te scharrelen.

Lekker over de grens

Nuth ligt lekker centraal. Het is daarom een mooie uitvalsbasis. Binnen een half uur sta je namelijk in Duitsland. Vooral fijn als je de Duitse oktoberfeesten een keer mee wilt maken. Natuurlijk kan je ook altijd op een neer voor een heerlijke curryworst, schnitzel of bratwurst. Hou je meer van Vlaamse friet? Ook in België ben je zo! Binnen de provinciegrenzen vind je volop vermaak in steden als Maastricht en Valkenburg.

Vervlogen tijden herleefd

In tegenstelling tot bij de Nuthse opleidingen Auotechnicus, kom je in de regio van Nuth voornamelijk ouderwetse vervoersmiddelen tegen. Namelijk het paard. Het hele dorp lijkt zich bezig te houden met deze viervoeters. En dat is niet gek. Door de ruimte die Nuth biedt, kunnen paardenliefhebbers en vooral ook hun paarden alle kanten op. Ben jij klaar met al die dagen achter machines en motorvoertuigen? Dan kun je in Nuth terug naar de natuur. Eenmaal op een paard ga je die moderne technieken zeker weer waarderen.

Modderhappen en snelheid maken

Nuth ligt in het heuvelachtige Zuid-Limburg. Ideaal om te mountainbiken. De MTB-route Nuth / Voerendaal is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De grond is voor meer dan de helft onverhard. Modder op je kleren gegarandeerd! De route staat bekend als een van de mooiste van de regio. Een fijne afleiding als je hoofd even niet naar studeren staat.

Foto's: Fotoarchief VVV Zuid-Limburg

Locatie

Roermond

De grootste trekpleister van Limburg? Dat is toch wel Roermond, met zijn outlet, gezellige binnenstad en fantastische festivals.
Locatie

Venlo

Venlo is dé studentenstad van Noord-Limburg. Wist je dat er elke dag 4.500 studenten rondlopen? Daar is het Venlose vermaak dan ook helemaal op ingesteld!
Locatie

Nuth

Er kan er maar één de kleinste zijn. Dat is Nuth! Het ligt vlakbij Heerlen en Sittard-Geleen en het is handig te bereiken. Klein maar fijn toch?

Klik op een locatie in de kaart!