Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

Jij bent de kabelkoning

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties

‘Wat is utiliteit?’, horen we je vragen. Dat zijn alle gebouwen waar geen woonruimte in zit, zoals ziekenhuizen, scholen of fabrieken. Bij de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit leer je elektriciteit, datanetwerken en beveiligingsinstallaties aanleggen, maar ook leidinggeven.

Je leert elektrotechnische installaties (zoals telecominstallaties, datanetwerken en beveiligingssystemen) op te zetten en gebruiksklaar te maken. Natuurlijk leren we je ook hoe je deze installaties controleert en onderhoudt. Als eerste monteur geef je straks leiding aan minder ervaren collega’s, dus daar word je in getraind. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook taal en rekenen.

• diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

• Roermond - Kerkeveldlaan 4

Ongeveer €300 in het eerste leerjaar. Exclusief aanschaf laptop.

Klantvriendelijk
Zelfstandig

Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit werk je bij een installatiebedrijf. In de elektrotechniek, industrie of bouwsector. Je installeert (onderdelen van) elektronische installaties in bijvoorbeeld woningen, winkels en kantoorgebouwen. Maar ook op straat. Denk aan het aanleggen van glasvezel. Je komt dus op verschillende plekken. Lekker afwisselend! Ook onderhoud je de installaties en repareer je ze waar nodig. Dat doe je op een snelle en veilige manier. Zelfstandig werken kun je goed. Meestal geef je leiding aan een kleine groep collega’s. Je bent (klant)vriendelijk, want je krijgt te maken met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

Startsalaris van €1.400,- - €1.700,- bruto per maand

• Bij een bbl-opleiding combineer je werken met leren. Je werkplek en opleiding moeten op elkaar aansluiten. Zorg dat je solliciteert bij een erkend leerbedrijf. Heb je nog geen idee bij welk bedrijf je wilt gaan werken? Kijk dan eens op www.stagemarkt.nl

• Bij Gilde Opleidingen helpen we je natuurlijk op weg. Hoeveel je zelf moet doen, verschilt per richting.

Het Gilde Zorgcollege en Gilde School voor Pedagogiek helpt je graag bij het zoeken naar een werkgever. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op via loketzorgwelzijn@rocgilde.nlBekijk hier een lijst met alle erkende leerbedrijven.

Wil je een andere opleiding gaan volgen? Kijk dan hier voor een stageplek.

• De lesdagen verschillen per opleiding. Entreeopleidingen hebben altijd op woensdag les. De lesdagen bij andere opleidingen vind je terug in het lesrooster, dit krijg je tijdens de openingsles na de zomervakantie.

• De duur van een opleiding is afhankelijk van het niveau, niet van de leerweg. Bol en bbl duren dan ook even lang.

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar bureaufacturatie@rocgilde.nl.

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten van deze regeling:

• Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty worden adviezen afgegeven.

Klik hier voor een overzicht van alle vragen rondom de regeling 'Schoolkosten' en studiekosten in het algemeen.