Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Woning en Utiliteit)

Jij bent de kabelkoning

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties (Woning en Utiliteit)

‘Wat is utiliteit?’, horen we je vragen. Dat zijn alle gebouwen waar geen woonruimte in zit, zoals ziekenhuizen, scholen of fabrieken. Bij de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit leer je elektriciteit, datanetwerken en beveiligingsinstallaties aanleggen, maar ook leidinggeven.

Je leert elektrotechnische installaties (zoals telecominstallaties, datanetwerken en beveiligingssystemen) op te zetten en gebruiksklaar te maken. Natuurlijk leren we je ook hoe je deze installaties controleert en onderhoudt. Als eerste monteur geef je straks leiding aan minder ervaren collega’s, dus daar word je in getraind. Om te zorgen dat je een goede basis hebt, krijg je ook taal en rekenen.

• diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

• Roermond - Kerkeveldlaan 4 (BOL en BBL)

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Cursusgeld BBL

• 250,-- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 606,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Lesgeld BOL

• €1.202,--

Ongeveer €300 in het eerste leerjaar. Exclusief aanschaf laptop.

Klantvriendelijk
Zelfstandig

Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit werk je bij een bedrijf in de elektrotechniek, industrie of bouwsector. Je installeert (onderdelen van) elektronische installaties in bijvoorbeeld woningen, winkels en kantoorgebouwen. Maar ook op straat. Denk aan het aanleggen van elektriciteit en elektrotechnische installaties en apparatuur.

Je komt dus op verschillende plekken. Lekker afwisselend! Ook onderhoud je de installaties en repareer je ze waar nodig. Dat doe je op een snelle en veilige manier. Zelfstandig werken kun je goed. Meestal geef je leiding aan een kleine groep collega’s. Je bent (klant)vriendelijk, want je krijgt te maken met werknemers van andere bedrijven, opdrachtgevers en klanten.

Startsalaris van €1.700,- - €2.050,- bruto per maand

• Bij een bbl-opleiding combineer je werken met leren. Je werkplek en opleiding moeten op elkaar aansluiten. Zorg dat je solliciteert bij een erkend leerbedrijf. Heb je nog geen idee bij welk bedrijf je wilt gaan werken? Kijk dan eens op www.stagemarkt.nl

• Bij Gilde Opleidingen helpen we je natuurlijk op weg. Bekijk hier de lijst met alle erkende leerbedrijven voor de Gilde School voor Pedagogiek en Gilde Zorgcollege.

Ook op de website stagemarkt.nl vind je stageplekken.

• Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

• De lesdagen verschillen per opleiding. Entreeopleidingen hebben altijd op woensdag les. De lesdagen bij andere opleidingen vind je terug in het lesrooster, dit krijg je tijdens de openingsles na de zomervakantie.

• De duur van een opleiding is afhankelijk van het niveau, niet van de leerweg. Bol en bbl duren dan ook even lang.

• Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een BOL-opleiding gaan volgen,maar de financiële situatie van jouw ouders/verzorgers is zodanig dat jij daardoor niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. De Commissie Studentenfonds kan dan uitkomst bieden.

De Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen werkt samen met de Stichting Leergeld en bekijkt of we iets kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:

• Gilde Opleidingen stelt de benodigde boeken en andere leermiddelen ter beschikking. Samen met jou stemmen we af hoe de studieboeken of materialen/kleding aangeschaft zullen worden. Zo kunnen we samen het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
    • Gilde Opleidingen draagt bij aan de aanschaf van een laptop, tot een maximum bedrag en indien deze verplicht is voor de opleiding.

(In verband met de zomervakantie verwerkt het Studentenfonds geen aanvragen in de periode van 24 juli t/m 19 augustus. Vanaf 19 augustus worden de aanvragen, op datum van binnenkomst, verwerkt).

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar debiteuren@rocgilde.nl.

• Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:

• Heb je onvoldoende financiële middelen, dan kan het Studentenfonds misschien helpen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
      • Gilde Opleidingen geeft je de benodigde leermiddelen
      • Gilde Opleidingen kan voor specifieke kosten een tegemoetkoming verstrekken