Op een koude dag zet jij thuis waarschijnlijk lekker de verwarming aan. Maar hoe is deze aangelegd? Dát leer je op deze opleiding. Maar dat is natuurlijk niet alles. In een woning barst het van de installaties en jij weet ze, na deze opleiding, allemaal te installeren, monteren én repareren. Je leert over de werking van installaties, maar ook over de logica erachter en de manier waarop ze zijn aangesloten.
Naast deze praktische lessen krijg je ook nog Nederlands, rekenen. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
In de eerste 2 studiejaren volgen alle installatiestudenten niveau 3 (bol), net zoals alle studenten niveau 3 (bbl) samen les. Je maakt op school én in leerbedrijven kennis met de beroepen:
Je staat de eerste 2 jaar ingeschreven bij de opleiding Eerste Monteur Installatietechniek - Woning.
Na 2 jaar stroom je uit in 1 van de 3 opleidingen en volg je in het examenjaar de opleiding van je keuze. |
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €350,- voor het eerste jaar. Exclusief aanschaf laptop (bol).
Als eerste monteur installatietechniek werk je bij een installatiebedrijf. Je komt veel bij mensen over de vloer. Niet voor een kopje koffie (hoewel je dat natuurlijk niet afslaat), maar om hun huis een beetje warmer of aangenamer te maken. Door jouw klantvriendelijke aanpak komt dat kopje koffie ook nog wel! Je vindt het fijn om alleen op pad te gaan, maar net zo prettig om nieuwe of minder ervaren collega’s mee te nemen. Mooi meegenomen: er is een groot tekort aan installatietechnici dus je hebt veel doorgroeimogelijkheden.
Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Meld je dan aan vóór 1 april. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je van harte welkom bij ons.
Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.
Wil je hier meer over weten? Dan staat het Bureau Aanmelden voor je klaar. Je kunt hen mailen via aanmelden@rocgilde.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.
Het ligt eraan wat je vooropleiding is, maar wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk misschien ook naar niveau 4.
Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.
Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur
Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.
Bij een bol-opleiding wissel je 5 dagen school af met een stageperiode. De (onbetaalde) stage is ongeveer 40% van je opleiding. Bij een bbl-opleiding werk je 4 dagen in de week betaald. 1 dag in de week ga je naar school. Je zoekt zelf een erkend leerbedrijf. Samen ga je een contract aan voor de duur van je opleiding.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Ben je eerstejaars bol-student (voltijd op niveau 3 en 4)? Neem dan je eigen laptop mee naar school. Meestal voldoet een standaard laptop.
Kijk hier of jouw laptop nog voldoet of waaraan je nieuwe moet voldoen.
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.
Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een BOL-opleiding gaan volgen,maar de financiële situatie van jouw ouders/verzorgers is zodanig dat jij daardoor niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. De Commissie Studentenfonds kan dan uitkomst bieden.
De Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen werkt samen met de Stichting Leergeld en bekijkt of we iets kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar debiteuren@rocgilde.nl.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling: