Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

Jij bent een echte techneut!

Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

Kom monteren, installeren en repareren. De opleiding Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties leert jou precies hoe installaties in en rond het huis in elkaar zitten. Je leert alles over klimaatbeheersing, verwarmingssystemen, waterleidingen, gasleidingen en sanitaire installaties.

Werktuigkundige installaties zijn vaak complex, maar daardoor ook heel interessant. Je leert onderdelen inspecteren, installaties verbeteren, storingen zoeken en installaties gebruiksklaar maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een afzuiginstallatie of het reinigen en controleren van een waterpomp. Praktijkervaring is voor jou superbelangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak. Ook krijg je vakken zoals rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap.

BOL:

• diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

BBL:

• diploma MBO niveau 3 Eerste monteur woning
  • diploma MBO niveau 3 Eerste monteur utiliteit
  • diploma MBO niveau 3 Eerste monteur werktuigkundige installaties

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden de bbl opleiding echter alleen aan als vervolg op niveau 3 Eerste Monteur Woning, niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit of niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties. Met een van deze vooropleidingen kun je deze opleiding afronden in 1 jaar.

• Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_invitation Duur: 3 jaar (BOL), 1 jaar (BBL)

Ongeveer €300,-. Exclusief aanschaf laptop (bol).

Behulpzaam
Doorzettingsvermogen
Goed met cijfers
Ruimtelijk inzicht

Jij werkt in een installatiebedrijf, gasservice- of onderhoudsbedrijf. Eigenlijk overal waar cv’s, gasfornuizen en warmwatertoestellen staan, ben jij in te zetten. Daardoor kom je op veel verschillende plekken. Kantoren, ziekenhuizen, scholen, woningen: noem maar op. Je legt leidingen, installeert ketels en sluit het sanitair aan op het riool. Voor preventief onderhoud of service bij problemen zijn klanten bij jou aan het juiste adres. Als eerste monteur heb je leidinggevende kwaliteiten. Je enthousiasmeert je team, verdeelt taken en controleert het werk van jezelf en van anderen. Soms werk je in de avonden of in het weekend, bijvoorbeeld als je deel uitmaakt van de storingsdienst. Ook de administratie op orde brengen, hoort er bij.

Startsalaris tussen de € 2.100,- en € 2.300,- bruto per maand

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar bureaufacturatie@rocgilde.nl.

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten van deze regeling:

• Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty worden adviezen afgegeven.

Klik hier voor een overzicht van alle vragen rondom de regeling 'Schoolkosten' en studiekosten in het algemeen.