Entreeopleiding Installatie- of Constructietechniek

Jij bent een
vakman in spé

Entreeopleiding Installatie- of Constructietechniek

Lassen, lijmen, installeren. Met de diploma van de opleiding Installatie- of Constructietechniek leer je het allemaal én kun je zonder (vmbo-)diploma toch naar het mbo (niveau 2) als je 16 jaar of ouder bent. Of misschien gaat het wel zó goed op je stage dat je liever direct aan de slag gaat!

Je leert hoe je technici en monteurs assisteert met bijvoorbeeld lassen, lijmen, installeren en schroeven. Op school krijg je veel les in Nederlands en rekenen. Je niveau bij deze vakken bepaalt namelijk of je kunt doorstromen naar een niveau-2-opleiding. Na 4 maanden krijg je een studieadvies. We kijken dan naar je studieresultaten, inzet en gedrag om te bepalen of dit de opleiding voor jou is of niet. Zit je niet op je plek? Je coach helpt dan zoeken naar een andere opleiding.

• je voldoet niet aan de toelatingseisen van een mbo 2, 3 of 4.
  • je bent op 1 augustus, dus voor de start van je opleiding, minimaal 16 jaar

• Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1
  • Venlo - Hagerhofweg 15
  • Weert - Drakesteyn 5

• €1.155,- per jaar (voor 2019-2020 €1.168,-)

Ongeveer €300,- voor leermiddelen.

Nauwkeurig
Ruimtelijk inzicht
Teamspeler

Praktijk
in beeld

• 80% Installatie- of constructiewerk
  • 10% Werk voorbereiden
  • 10% Opruimen werkplek

Als je na de Entreeopleiding aan het werk gaat, assisteer je monteurs of technici. Je krijgt een opdracht van je leidinggevende. Je leest de technische tekening en weet precies wat er wordt bedoeld. Zo’n opdracht kan lassen, zagen, slijpen, knippen of boren zijn. Afbramen en buigen van metaal kun je ook. Kortom: met jouw kwaliteiten op het gebied van installatie- of constructietechniek draag je bij aan de werking van mooie systemen en technische oplossingen. En het mooie is: je leert iedere dag bij.

Startsalaris € 1.100,- en € 1.600,- bruto per maand
school

• Wij snappen dat je veel beter dingen leert door ze vooral te doen. Daarom bestaat het grootste deel van het jaar uit praktijkleren. We werken samen met grote bedrijven zoals Albert Heijn. Binnen deze bedrijven ga je aan de slag om zo het vak te leren.

• Ga je bij Gilde Opleidingen een opleiding volgen en heb je moeite met de Nederlandse taal? Dan kun je bijvoorbeeld in de zomervakantie meedoen aan de Zomerschool. Wil je meer info? Vul dan dit formulier in en stuur het naar talentenonderwijs@rocgilde.nl. Zet in de onderwerpregel ‘Gilde Taalschool’.

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar bureaufacturatie@rocgilde.nl.

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling: