Servicemedewerker Gebouwen

Jij lost
het op!

Ben jij een echte klusjesmeester? Als Servicemedewerker Gebouwen ben je verantwoordelijk voor het onderhoud in en om het gebouw. Daarom leer je bij deze Top-opleiding alles over bouwmaterialen, verwarmingssystemen, waterleidingen, gasleidingen en sanitaire voorzieningen. Maar ook timmeren, verven en klein elektrisch werk komen voorbij

Als servicemedewerker gebouwen ben je van alle markten thuis. Dat vraagt om een brede opleiding met lekker veel oefenen in de praktijk. Je leert klussen en reparaties uitvoeren: van een stopcontact aanleggen tot een lekkende kraan repareren. Ook het grotere kluswerk komt voorbij. Denk aan het timmeren van een afdak of het metselen van een muurtje. Je oefent veel in de praktijk en krijgt les in het gebruik van verschillende materialen, gereedschappen en apparatuur. Daarnaast volg je basisvakken als rekenen, Nederlands, Loopbaan en Burgerschap.

Tijdens je studie kies je een verplicht keuzedeel. Keuzedelen mogen te maken hebben met jouw studie, maar het kan ook totaal iets anders zijn. Wat jij maar wil!

• basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg: een diploma lbo, vbo of vmbo
  • theoretische leerweg: een mavo-diploma of vmbo-diploma;
  • gemengde leerweg: een diploma mavo-vbo of een vmbo-diploma;
  • een bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen;
  • entreeopleiding: een diploma entreeopleiding.

• Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1

Ongeveer €300,- per jaar

Ruimtelijk inzicht
Zelfstandig

Ieder gebouw heeft onderhoud nodig. In dit vak werk je in en om gebouwen om ze in perfecte conditie te houden. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij een aannemer, onderhoudsbedrijf, klusjesdienst of woningbouwvereniging. Veel servicemedewerkers werken zelfstandig voor bedrijven die zo nu en dan een klus hebben. Bijvoorbeeld het ophangen van een paar plankjes, het installeren van een kraan of het verplaatsen van een stopcontact. Wat je ook doet: veiligheid is superbelangrijk in jouw werk. Helemaal om dat je vaak alleen werkt. Dat zorgt er ook voor dat jij vaak hét aanspreekpunt bent voor je klant. Je vertelt ze wat je gaat doen en adviseert ze over materialen en producten. Soms werk je op een grote hoogte of in een kleine ruimte. Je werkplek is afwisselend, net als je werk zelf.

Startsalaris tussen de € 1.700,- - € 1.900,- bruto per maand

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten van deze regeling:

• Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty worden adviezen afgegeven.

Klik hier voor een overzicht van alle vragen rondom de regeling 'Schoolkosten' en studiekosten in het algemeen.