Technicus Engineering Installatietechniek

Jij bent een technische topper!

Technicus Engineering Installatietechniek

Installatietechniek is een breed vakgebied. Als technicus engineering ontwerp en maak je alles van een luchtfilterinstallatie voor een woning tot een afvalwaterzuivering voor een fabriek. Om je daar goed op voor te bereiden, leer je alles over de technische kanten van installaties, maar ook over materialen, plannen en teamwork.

Jij ziet het al helemaal voor je als iets alleen nog maar op papier staat. Dat ruimtelijke inzicht van jou gaan we tijdens deze opleiding nog verder ontwikkelen. Je leert alles over installaties in gebouwen, zoals klimaatsystemen, airco’s en luchtzuiveringsinstallaties. Hoe je ze ontwerpt en bouwt, maar ook hoe je ze installeert en onderhoudt. Daarvoor is het bijvoorbeeld ook heel belangrijk dat je weet hoe je bouwtekeningen leest en maakt. Als technicus engineering installatietechniek ben je ook vaak verantwoordelijk voor zaken als materiaalkosten en planning, dus ook dat komt aan bod. Ingewikkelde installaties leer je het beste kennen in de praktijk, dus je stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Nederlands en rekenen

Naast vakken als Nederlands en rekenen, volg je, zoals bij alle opleidingen, een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

BOL:

• diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

BBL:

• diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Woning
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

De formele duur van de opleiding is 4 jaar. Wij bieden de bbl-opleiding alleen aan als vervolg op niveau 3 Eerste Monteur Woning, niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit of niveau 3 Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties. Met een van deze vooropleidingen kun je deze opleiding afronden in 2 jaar.

• Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_invitation Duur: 4 jaar (BOL), 2 jaar (BBL)

Ongeveer €350,- voor leermiddelen per leerjaar. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Creatief
Doorzettingsvermogen
Kritische blik
Nauwkeurig

Na de opleiding Technicus Engineering Installatietechniek ga je aan de slag in de sector werktuigkunde of installatietechniek. Jouw takenpakket is heel afwisselend. De ene dag zit je bij een klant aan tafel om een oplossing te bedenken voor een bepaald probleem, de andere dag duik je achter de tekentafel of sleutel je aan een installatie in de werkplaats. Omdat onderhoud ook vaak bij je werk hoort, kom je op veel verschillende plekken tijdens je werkweek. Je stuurt een team van monteurs en installateurs aan. Dat doe je met een strakke planning en oog voor het budget.

Startsalaris tussen de € 2.100,- en €2.300,- bruto per maand

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten van deze regeling:

• Gereedschappen en verbruiksmaterialen worden betaald door de school. Voor de opleidingen Kok en Wellness en Beauty worden adviezen afgegeven.

Klik hier voor een overzicht van alle vragen rondom de regeling 'Schoolkosten' en studiekosten in het algemeen.