Blijf up-to-date

Het corona-virus en alle maatregelen grijpen ook in op het onderwijs bij Gilde Opleidingen. De gezondheid van studenten en medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd gaat het onderwijs door. Weten wat dat allemaal betekent? Klik hier voor vragen en antwoorden.

Vragen en antwoorden
Technicus Engineering Installatietechniek

Jij bent een technische topper!

Technicus Engineering Installatietechniek

Installatietechniek is een breed vakgebied. Als technicus engineering ontwerp en maak je alles van een luchtfilterinstallatie voor een woning tot een afvalwaterzuivering voor een fabriek. Om je daar goed op voor te bereiden, leer je alles over de technische kanten van installaties, maar ook over materialen, plannen en teamwork.

Opleiding

Jij ziet het al helemaal voor je als iets alleen nog maar op papier staat. Dat ruimtelijke inzicht van jou gaan we tijdens deze opleiding nog verder ontwikkelen. Je leert alles over installaties in gebouwen, zoals klimaatsystemen, airco’s en luchtzuiveringsinstallaties. Hoe je ze ontwerpt en bouwt, maar ook hoe je ze installeert en onderhoudt. Daarvoor is het bijvoorbeeld ook heel belangrijk dat je weet hoe je bouwtekeningen leest en maakt. Als technicus engineering installatietechniek ben je ook vaak verantwoordelijk voor zaken als materiaalkosten en planning, dus ook dat komt aan bod. Ingewikkelde installaties leer je het beste kennen in de praktijk, dus je stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Nederlands en rekenen

Naast vakken als Nederlands en rekenen, volg je, zoals bij alle opleidingen, een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

 

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 4 jaar (BOL)
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Lesgeld BOL

  • €1.216,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- voor leermiddelen per leerjaar. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Over jou

Creatief
Creatief
Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld

De praktijk

Na de opleiding Technicus Engineering Installatietechniek ga je aan de slag in de sector werktuigkunde of installatietechniek. Jouw takenpakket is heel afwisselend. De ene dag zit je bij een klant aan tafel om een oplossing te bedenken voor een bepaald probleem, de andere dag duik je achter de tekentafel of sleutel je aan een installatie in de werkplaats. Omdat onderhoud ook vaak bij je werk hoort, kom je op veel verschillende plekken tijdens je werkweek. Je stuurt een team van monteurs en installateurs aan. Dat doe je met een strakke planning en oog voor het budget.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 1.900,- en €2.100,- bruto per maand