Technicus Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

Jij bent een
pietje precies!

Technicus Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

Kom jij werken in de wereld van gas, water, lucht en verwarming? Als technicus service en onderhoud werktuigkundige installaties werk je bijvoorbeeld in een kantoorpand, ziekenhuis of school. Hier verzorg je de service en het onderhoud aan verschillende machines, installaties en apparaten. Van verwarmingen tot luchtzuiveringsinstallaties!

De naam verraadt het niet meteen, maar werktuigkundige installaties zijn alle installaties die te maken hebben met gas, energie, water, verwarming en lucht. Laat je onderdompelen in de wereld van luchtafzuigingen, centrale verwarmingen, afvalwaterzuiveringssystemen en nog veel meer. Je leert ze in elkaar zetten en uit elkaar halen, zodat je precies weet hoe alles werkt. Daarnaast krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

BOL:

• diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

BBL:

• diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Woning
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit
  • diploma MBO niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties

De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden de bbl-opleiding alleen aan als vervolg op niveau 3 Eerste Monteur Woning, niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit of niveau 3 Eerste Monteur Werktuigkundige Installaties. Met een van deze vooropleidingen kun je deze opleiding afronden in 2 jaar.

• Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat 1 (BOL)
  • Roermond - Kerkeveldlaan 4 (BBL)
insert_invitation Duur: 3 jaar (BOL), 2 jaar (BBL)

Ongeveer €350,- per leerjaar. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar (bol).

Creatief
Flexibel
Zelfstandig

Je gaat aan de slag bij een installatiebedrijf. Eigenlijk ben je de hele dag op pad. Bijvoorbeeld naar de woning van een klant, een kantoorpand, ziekenhuis of school. Hier verzorg je het onderhoud aan verschillende soorten werktuigkundige machines, installaties en apparaten. Denk daarbij aan de verwarming, watertoevoer, ventilatie of gas-aansluiting. Storingen oplossen, onderhoud plannen en uitvoeren en monteurs aansturen, het komt allemaal voorbij in jouw werkweek. Ook zorg je voor het inregelen, afstellen en programmeren van de besturing of aandrijving van installaties.

Startsalaris tussen € 2.400,- - € 2.600,- bruto per maand

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar bureaufacturatie@rocgilde.nl.