Technicus Engineering Werktuigkundige Installaties

Jij bent een technische topper!

Technicus Engineering Werktuigkundige Installaties

Installatietechniek is een breed vakgebied. Als technicus engineering ontwerp en maak je alles van een luchtfilterinstallatie voor een woning tot een afvalwaterzuivering voor een fabriek. Om je daar goed op voor te bereiden, leer je alles over de technische kanten van installaties, maar ook over materialen, plannen en teamwork.

Opleiding

Jij ziet het al helemaal voor je als iets alleen nog maar op papier staat. Dat ruimtelijke inzicht van jou gaan we tijdens deze opleiding nog verder ontwikkelen. Je leert alles over installaties in gebouwen, zoals klimaatsystemen, airco’s en luchtzuiveringsinstallaties. Hoe je ze ontwerpt en bouwt, maar ook hoe je ze installeert en onderhoudt. Daarvoor is het bijvoorbeeld ook heel belangrijk dat je weet hoe je bouwtekeningen leest en maakt. Als technicus engineering installatietechniek ben je ook vaak verantwoordelijk voor zaken als materiaalkosten en planning, dus ook dat komt aan bod. Ingewikkelde installaties leer je het beste kennen in de praktijk, dus je stages vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Nederlands en rekenen

Naast vakken als Nederlands en rekenen, volg je, zoals bij alle opleidingen, een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Ik schrijf me in! Bezoek de infodag

Vereiste vooropleiding

  • MBO-diploma niveau 3 Eerste Monteur Woning
  • MBO-diploma niveau 3 Eerste Monteur Utiliteit
  • MBO-diploma niveau 3 Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigkundige Installaties

 

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Kerkeveldlaan 4
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BBL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: direct na de zomervakantie

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2023-2024:

Cursusgeld BBL

  • 270,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 654,- per jaar voor niveau 3 en 4

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €350,- voor leermiddelen per leerjaar. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Over jou

Creatief
Creatief
Goed met cijfers
Goed met cijfers
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Technisch inzicht
Technisch inzicht

De praktijk

Na de opleiding Technicus Engineering Werktuigkundige Installaties ga je aan de slag in de sector werktuigkunde of installatietechniek. Jouw takenpakket is heel afwisselend. De ene dag zit je bij een klant aan tafel om een oplossing te bedenken voor een bepaald probleem, de andere dag duik je achter de tekentafel of sleutel je aan een installatie in de werkplaats. Omdat onderhoud ook vaak bij je werk hoort, kom je op veel verschillende plekken tijdens je werkweek. Je stuurt een team van monteurs en installateurs aan. Dat doe je met een strakke planning en oog voor het budget.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf € 2.000,- bruto per maand