Metaaltechniek

kom verbinden

Van de koffieautomaat in de kantine tot een achtbaan, metaal vind je overal. En voor elke variant heb je andere kennis nodig. Als metaaltechnicus kan je lassen, solderen, boren en monteren. Je werkt veel met je handen maar hebt ook technisch inzicht om een ontwerp uit te werken.

Metaaltechniek is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Van geavanceerde koffieapparaten tot huizen die zelfs een orkaan kunnen weerstaan. Metaal lijkt bijna altijd de oplossing te zijn. Met jouw eigen specialisme werk je in een team aan grote of kleine projecten. Je werkt goed samen maar kunt ook prima zelfstandig aan de slag.

  • CIV Maakindustrie

Innoveren is belangrijk om de maak-/smartindustrie succesvol te houden. En dat geldt zeker ook voor het opleiden en bijscholen van de medewerkers van de toekomst. Binnen dit Centrum voor Innovatief Vakmanschap werken we samen met het bedrijfsleven en het voortgezet en hoger beroepsonderwijs aan eigentijds en aantrekkelijk onderwijs. Studenten, docenten én bedrijfsmedewerkers werken samen in een praktijkleeromgeving. Daarbij gebruiken we actuele technologie.

 

Competenties

Fijne motoriek
Fijne motoriek
Fit en gezond
Fit en gezond
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld
Probleemoplossend
Probleemoplossend
Ruimtelijk inzicht
Ruimtelijk inzicht
Technisch inzicht
Technisch inzicht