Monteur Mobiele Werktuigen

Jij ziet problemen als een uitdaging!

Monteur Mobiele Werktuigen

Van tractoren tot heftrucks: mobiele werktuigen vind je overal! En de naam zegt het al, werktuigen moeten werken. Dat vraagt om onderhoud en reparaties door slimme monteurs. Door jou, bijvoorbeeld. Want jij leert bij deze opleiding alles over ICT, hoogwaardige hydraulische systemen, hightech motoren en elektrotechniek.

De opleiding Monteur Mobiele Werktuigen is behoorlijk divers, want mobiele werktuigen zijn er in verschillende vormen en maten. Van gigantische hijskranen tot compacte heftrucks. Die ga je allemaal ontdekken. Je leert hoe ze werken, welke problemen er vaak voorkomen en hoe je die oplost. Dat betekent volop technische praktijklessen waarin je onder de motorkap duikt, maar ook lessen in ICT. Want steeds meer werktuigen zijn computergestuurd. Tijdens je stage breng je wat je leert in de praktijk.

Naast de beroepsgerichte vakken krijg je les in Nederlands, rekenen en burgerschap. Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

• diploma vmbo basis of kader
  • diploma entreeopleiding

• Roermond - Marathonlaan 4 (BOL en BBL)

Open dag

Op donderdag 5 maart 2020 van 16:30u tot 20:30u openen we de deuren van al onze vakscholen. Maak kennis met het echte werk en meld je nu aan!

Nu aanmelden

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2020-2021:

Cursusgeld BBL

• 250,-- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 606,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Lesgeld BOL

• €1.202,--

Ongeveer €300,- voor leermiddelen.

Creatief
Doorzettingsvermogen

Na jouw studie ga je werken in een werkplaats of bij een storingsdienst. Hier sleutel je aan verschillende werktuigen. Snel werken is daarbij belangrijk, want niemand wil dat zijn werktuig lang stil staat. Toch blijf jij altijd nauwkeurig werken. Je spoort zelf de storingen op en repareert ze zoveel mogelijk zelf. Kom je er niet uit? Dan vraag je jouw collega’s of teamleider om hulp.

In jouw team heeft iedereen zijn eigen voorkeur en specialiteit. Je leert elkaar zo goed aanvullen. Door de verschillende storingen en soorten werktuigen is je werk lekker divers. Dat wil wel zeggen dat je soms na werktijd nog even door moet werken. Want een tevreden klant, is een klant die terugkomt!

Startsalaris tussen de € 1.300,- en € 1.400,- bruto per maand

• Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

• Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar debiteuren@rocgilde.nl.

• Schooljaar 2019-2020 gaat de nieuwe regeling ‘schoolkosten’ in. Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:

• Heb je onvoldoende financiële middelen, dan kan het Studentenfonds misschien helpen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:

• Gilde Opleidingen kan voor specifieke kosten een tegemoetkoming verstrekken