Bedrijfsautotechnicus

Jij houdt van het grote werk

Bedrijfsautotechnicus

Wil jij binnen 2 jaar een diploma halen als Bedrijfsautotechnicus? En leer jij het liefst in de praktijk? Dat komt goed uit, want tijdens deze bbl-opleiding ben jij maar één dag per week op school. Jij werkt aan grote machines en houdt van stevig aanpakken. Je blijft netjes werken, want ook grote voertuigen hebben kleine onderdelen.

De bbl-opleiding Bedrijfsautotechnicus is praktijkgericht. Je gaat één dag per week naar school, de andere 4 dagen ben je bij je leerbedrijf. Tijdens je opleiding leer je verschillende technieken die je in de praktijk dagelijks zult gebruiken. Je krijgt les van ervaren vakmensen. Daarnaast krijg je standaardvakken als Nederlands, rekenen en burgerschap.

Zoals elke mbo-student kies je bij Gilde Technische School keuzedelen. Keuzedelen zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

Op de locatie in Nuth werken we samen met Auto Technisch Trainings Centrum (ATTC).

• diploma vmbo basis of kader
  • diploma entreeopleiding

• Nuth - Thermiekstraat 4a

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2021-2022:

Cursusgeld BBL

• 253,- per jaar voor niveau 1 en 2
  • 612,-- per jaar voor niveau 3 en 4

Extra:
400 euro voor leermiddelen.

Nauwkeurig
Visueel ingesteld

Na de opleiding ga jij aan de slag in een garage of werkplaats. Hier werk je aan bedrijfsauto’s. Dat kunnen bestelbusjes zijn, maar ook grote trucks. Als een auto binnenkomt, is de druk even hoog, want een auto moet zo snel mogelijk weer gemaakt worden.

Zelfs na de opleiding blijf jij doorleren. Elke reparatie opnieuw. Je begint met de gemakkelijkere handelingen zoals vloeistoffen bijvullen, lampen bijstellen en metingen doen. Ondertussen help je collega’s bij de moeilijkere reparaties. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je zelf kunt doen.

Startsalaris tussen de € 1.550,- en € 1.650,- bruto per maand

• Het schooljaar start na de zomervakantie. Dat is meestal eind augustus of begin september. Je krijgt een uitnodiging voor de eerste schooldag. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan even contact op met ons. Dit kan telefonisch op +88 468 20 00 of per mail naar info@gildeopleidingen.nl. Stuur je een mailtje? Vermeld dan ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Tijdens de vakantie zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 14.30 uur

• Je bent jonger dan 18 jaar en wilt een BOL-opleiding gaan volgen,maar de financiële situatie van jouw ouders/verzorgers is zodanig dat jij daardoor niet de opleiding kunt volgen die jij wilt. De Commissie Studentenfonds kan dan uitkomst bieden.

De Commissie Studentenfonds van Gilde Opleidingen werkt samen met de Stichting Leergeld en bekijkt of we iets kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:

• Gilde Opleidingen stelt de benodigde boeken en andere leermiddelen ter beschikking. Samen met jou stemmen we af hoe de studieboeken of materialen/kleding aangeschaft zullen worden. Zo kunnen we samen het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
    • Gilde Opleidingen draagt bij aan de aanschaf van een laptop, tot een maximum bedrag en indien deze verplicht is voor de opleiding.
  • Wij kunnen de factuur naar het bedrijf sturen. Vul hiervoor een betalingsverklaring in. Deze wordt standaard meegeleverd met de praktijkovereenkomst. Zorg wel dat deze vóór de start van de opleiding is ingevuld, ondertekend én opgestuurd naar debiteuren@rocgilde.nl.

• Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:

• Heb je onvoldoende financiële middelen, dan kan het Studentenfonds misschien helpen. Samen met Stichting Leergeld kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Dat kan op verschillende manieren:
      • Gilde Opleidingen geeft je de benodigde leermiddelen
      • Gilde Opleidingen kan voor specifieke kosten een tegemoetkoming verstrekken